Google uvodi nove opcije na Gmail-u

Među prvim stvarima koju je Google promenio jeste čuveni padajući meni, do kog se sada dolazi desnim klikom. To je jedna u nizo od mnogobrojnih promena koje je Google uradio na interfejsu najpopularnijeg e-mail servisa na svetu – Gmaila.

Opcije koje će biti dodate u ovaj meni će sigurno olakšati korišćenje Gmaila, i takođe učiniti ga dosta zanimljivijim i lepšim za korisnike ovog email servisa.

Glavna promena jeste što će te prilikom desnog klika na poruku u Gmailu dobiti novi padajući meni sa gomilom novih i starih opcija, poput “reply, “lalbel”, “foward, “move”, i ostalih.

Deluje kao da je ovim prečicama uvek tu bilo i mesto, zar ne? Svi mediji su preneli da će te prečice dosta olakšati rad i da su oduvek tu pripadale.

Trenutno taj meni nudi samo tri opcije, pored najkorišćenije opcije “delete” tu se nalaze i opcije za arhiviranje i označavanje da je poruka pročitana.

Google navodi da bi ove promene trebale stupiti na snagu krajem februara ili početkom marta. U svetu proglašene kao “Desni klik opcije” će zasigurno velikom broju ljudi olakšati korišćenje Gmaila i slanje emailova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *