Nagrada od Apple-a za tinejdžera koji je pronašao sigurnosti propust u FaceTime-u

Nakon otkrivanja ogromnog sigurnosnog propusta prilikom pozivanja preko FaceTimea, tinejdžer koji je otkrio taj propust je nagrađen od strane “Jabuke”.

Grant Tompson, četrnaestogodišnjak iz Amerike je pronašao sigurnosni propust u FaceTime aplikaciji i za to dobio novčanu nagradu od Applea. Nije otkriven tačan iznos nagrade, ali Grant je rekao da će taj iznos uložiti u svoje obrazovanje.

Grant je otkrio propust gde ste mogli da bez javljanja druge strane aktivirate njihov mikrofon i čujete sve što se dešava, bez njihovog znanja i dozvole.

Dečak je dobio nagradu nakon što je jedan sigurnosni ekspert odbio da prijavi bag Appleu, iz razloga što zvanično nije bila ponuđena nikakva nagrada za to.

Tompson je poslao nekoliko emailova i poruka Appleu, vezanih za ovaj bag početkom januara. Korisnici su mogli tajni da prisluskuju ljude koje su zvali putem FaceTime aplikacije bez njihovog prihvatanja poziva. Apple je taj problem shvatio veoma ozbiljno i dok su otklanjali bag, video pozivi su bili onemogućeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *