Novi Xiaomi Mi9 je prvi telefon sa tri kamere?

Za manje od dve nedelje na sajmu Mobile World Congress će nam biti predstavljen najnoviji Xiaomijev model Mi9. Šta možemo da očekujemo od njega?

Potpredsednik kompanije Xiaomi, Vang Sijag je na svom zvaničnom Twitter nalogu postavio do sada neviđene fotografije novog Xiaomijevog flagship modela Mi9. Takođe uz fotografije je i napisao objavu da će najnoviji premium Xiaomi model biti predstavljen na isti dan kada i Samsung objavljuje svoje najnovije modele iz S10 serije, 24. februara.

Novi Xiaomi Mi9 će imati čak tri kamere sa zadnje strane i LED blic ispod njih, prvi put u istoriji te kompanije. Prema nezvaničnim informacijama i glasinama, kamere bi trebale da imaju 13, 16 i 48 megapiksela. Pored svih tih novina najnovije “dete” kineske kompanije će zadržati notch na vrhu displeja.

Sa hardverske strane, Mi9 će verovatno pokretati Snapdragonom 855 mobilni procesor. Prema glasinama, osnova konfiguracija telefona će biti 6GB RAM memorije i 128GB interne memorije.

Već spomenuti displej će biti AMOLED Full HD+, sa dijagonalom od 6,4 inča.

Nezvanične informacije su takođe da će telefon imati solidnu bateriju od 3500mAh, koju će putini uz pomoć fast chargera, koji bi trebao da dolazi uz kupljeni telefon.

Kako se vama čini novi Xiaomi uređaj? Da li ste spremni da zamenite vaš trenutni mobilni telefon sa novim Xiaomi Mi9?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *