Poslovi koji će biti najtraženiji u 2019. godini

Najbolji način da napredujete u poslovnoj sferi svog života je da stalno usvajate nove veštine i da se usavršsavate. To će povećati vaše šanse da napredujete u poslu i dođete do bolje plaćene pozicije u firmi ili bilo kakve pozicije u firmi ako ste nezaposleni.

Ali kao što verovatno znate, neke veštine se više cene od drugih.

Predstavljamo vam listu veština koje će prema istraživanju koje je sprovedeno na LinkedIn-u, poslodavci najviše zahtevati i tražiti od svojih radnika u toku 2019. godini.

Poslovna strategija

Sve kompanije se ranije ili kasnije susretnu sa svojim konurentima na tom tržitu. U današnje vreme konkurencija je jača nego ikada ranije, a i tako će biti u budućnosti. Iz tog razloga danas sve veći broj firmi traži profesionalce koji razmišljaju strateški, i koji će pomoći da firma uvek bude ispred svoje konkurencije.

Poslovna komunikacija

Složićemo se da je u svakoj sferi života komunikacija najbitnija stvar, posebno u digitalnom svetu, na društvenim mrežama i internetu, gde se do informacija dolazi uz par klikova. Iz tog ralzoga firmama su potrebni stručnjaci za odnose sa javnošću, profesionalci koji rade na imidžu firme i dobro reaguju u nepredvidivim situacijama.

Prodaja

Kao i uvek, umeće prodaje je veoma traženo. Bez obzira na oblast u kojoj firma posluje, uspeh zavisi uglavnom isključivo od prodaje. Da bi došlo do prodaje, potrebni su pojedinci sa veštinama rukovođenja, ubeđivanja, predstavljanja i organizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *