Gaming

Dva nova Xbox modela do kraja godine?

Sonyjeva izjava da će ove godine po prvi put ikada u istoriji propustiti ekstremno popularan E3 sajam razočarala je i rastužila mnoge, Microsoft je to odlučio da preokrene u svoju korist i najavio najveći šou ikada. Najavili su da će napraviti najveći šou ikad viđen na E3 sajmu, ali nam nisu dali nikakve detalje o čemu se radi i kakav će tačno šou napraviti.

Naravno, nakon nedorečene izjave iz Microsofta, na internetu su krenule da kruže glasine o tome kakav će to tačno šou biti. Jedan od navodno veoma pouzdanih izvora je rekao da će Microsoft na ovogodišnjem E3 sajmu predstaviti ne jednu, nego dve Xbox konzole. One bi navodno trebale da izađu u prodaju 2020. godine.

Francuski portal JeuxVideo je od određenih izvora dobio radna imena konzola. Prva konzola nosi radni naziv “Anaconda”, dok druga nosi radni naziv “Lockhart”.

Navodno, Lockhart će biti slabija konzola, koja će biti najpogodnija za strimovanje video igrica i dolaziće bez čitača diskova.

Dok će jača konzola, Anaconda, biti prava zver. Izvori navode da će Anaconda moći da pokrene apsolutno sve naslove u 4K i 60 FPSa, uključujući sve nove tehnologije.

Halo Infinite će navodno biti prva next gen igrica koja će biti puštena u prodaju kad i ove dve konzole. Izlazak u prodaju Xboxova i Haloa je najavljen za kraj 2020. godine. Za razliku od onoga što su navikli Halo igrači, Halo Infinite neće biti tradicionalna Halo igrica već će imati veliki broj RPG elemenata.

Xbox Lockhart specifikacije:
CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 4+ Teraflops
RAM: 12GB of GDDR6 memory
Storage: SSD 1TB NVMe 1 + GB / s

Xbox “Anaconda” specifikacije:
CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 12+ Teraflops GPU
RAM: 16GB of GDDR6 memory
Storage: SSD 1TB NVMe 1 + GB / s

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top